Poremećaj prometa

ŠTRAJK U CROATIA AIRLINESU: Otkazan jedan let iz Zagreba prema Dubrovniku

Jutros u 6 sati počeo je štrajk koji su najavila tri sindikata koji okupljaju dio osoblja Croatije Airlinesa (Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu. Štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatije Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima.

Let iz Zagreba prema Dubrovniku koji je bio zakazan za 11.45 otkazan je, a ostali letovi odvijat će se prema rasporedu unajmljenim zrakoplovima. Zbog bure kasni let za Frankfurt.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova Croatije Airlinesa u vrijeme štrajka moći će je zamijeniti za drugi let CA bez nadoplate, priopćili su iz kompanije, donosi večernjak.

U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:

– potpuni povrat novca za neiskorištene karte

– djelomični povrat za djelomično iskorištene karte

– potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife

– u tom se slučaju ne isplaćuje novac nego se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatije Airlinesa (MCO).

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti u Kontakt-centru na besplatnom broju telefona 0800 77 77 te na brojevima 062 500 505 i +385 1 6676 555. Radno je vrijeme Kontakt-centra za trajanja štrajka je od 7 do 21 sat.

Komentiraj članak

Komentari